Ziekenhuis Ozalp

Betere voorzieningen nierpatiënten in Turks ziekenhuis

Nierpatiënten in Turkije lijden meer pijn en hebben meer ongemakken dan hun Nederlandse lotgenoten. Stichting Atay uit Den Bosch doet daar wat aan. Wederom is het de organisatie gelukt om een Turks ziekenhuis te voorzien van een betere zorguitrusting.

Ditmaal gaat het om het ziekenhuis Özalp Devlet Hastanesi aan de oostgrens van Turkije. Dr. Celal Kosal heeft van de stichting één defibrillator, één aspirator, vier bloeddrukmeters, één transportmonitor, twee stethoscopen en twintig digitale thermometers ontvangen.

Bij de overdracht was Hüseyin Demirbas, burgemeester van Özalp, aanwezig. Als dank voor de bijdragen van donateurs kreeg de stichting een plaquette overhandigd.

Nehabat Uzun, verpleegster en vertegenwoordiger van Stichting Atay, heeft de financiering, aanschaf en overdracht van de materialen georganiseerd.

Aanvraag brief:

Republiek Turkije

Districtsgouvernement van Özalp

Bureau Geneesheer-directeur Staatsziekenhuis

NUMMER: B104ISM4657008 – 041.02/                                                               17-03-2010

BETREFT: Benodigdheden

AAN HET VOORZITTERSCHAP VAN DE STICHTING ATAY

NEDERLAND

Om in de dialyse unit van ons ziekenhuis te gebruiken, hebben wij de onderstaande materialen nodig. De totale kosten van de betreffende apparaten en benodigdheden bedraagt 7800 Turkse Lira’s. Ik verzoek u het nodige te doen met betrekking tot de vergoeding van deze benodigdheden.

[handtekening]

Dr. Celal KOªAL

Geneesheer-directeur

1-      1 stuk defibrillator

2-      1 stuk aspirator

3-      4 stuks bloeddrukmeters

4-      1 stuk transport monitor

5-      2 stuks stethoscopen

6-      20 stuks digitale thermometers