In een opmerkelijke samenwerkingsactie hebben Stichting Atay, de heer Said Bensellam van Stichting Karam, en de heer Ahmed Larouz, met de ondersteuning van Stichting Dianet, drie levensreddende dialysemachines naar Marokko verzonden.
Deze initiatief is mede mogelijk gemaakt door UFC-vechter Abubakr Abu Azaitar, die persoonlijk zorgde voor het transport van deze essentiële medische apparatuur.

De dialysemachines waren tijdelijk opgeslagen in de Orhan Gazi Moskee in ‘s-Hertogenbosch, in afwachting van hun transport, gecoördineerd door Abu Azaitar.


Dialysemachines opgeslagen in de Orhan Gazi Moskee

Deze machines zijn vitaal voor de dialyse, een cruciale medische procedure voor patiënten met ernstige nierproblemen, en hun beschikbaarheid is essentieel om levens te redden.
De gezondheidszorg in Marokko zal aanzienlijk profiteren van deze nieuwe middelen. “Deze machines zullen helpen om de kwaliteit van leven voor vele patiënten te verbeteren en bieden nieuwe hoop voor diegenen die afhankelijk zijn van dialysebehandelingen,” verklaart de heer Larouz.


Dialysemachines worden in een vrachtwagen ingeladen

 

Abubakr Abu Azaitar heeft bovendien zijn steun voor deze nobele zaak uitgesproken door het initiatief te promoten op zijn Instagram-account. Hij benadrukt het belang van gemeenschappelijke inspanningen om de gezondheidszorg in Marokko te verbeteren.

Stichting Atay, de heer Said Bensellam, en de heer Ahmed Larouz willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het mogelijk maken van deze zending en hopen dat dit project als een voorbeeld zal dienen voor toekomstige humanitaire acties.


Klaar voor transport naar Marokko

 

Instagram post van: Abubakr Abu Azaitar